ελπίζω, αγαπημένε μου νεοναζί

τους νεοναζί, δεν πρέπει να τους φιμώνουμε,  να ακούγονται για να μάθει ο κόσμος ποιοι είναι λένε, ή «ναι μεν αλλά» βάζουν στην πρόταση και υποστηρίζουν. Κάθε φορά ελπίζω πως δεν το άκουσα σαν φράση, είναι λάθος δηλαδή να «φιμώνεις» (πόσο λάθος λέξη) δηλαδή κηρύσσοντας παράνομο και επικίνδυνο, σε μια χώρα που έχει ήδη γνωρίσει ναζισμό, φασισμό και  χούντα, όποιον λέει ότι πρέπει να μην έχουν φωνή όσοι είναι από εκείνον διαφορετικοί, και πρέπει για αυτό να τους ασκηθεί βία.

Ελπίζω αν στηρίζεις νεοναζί να ματώσεις από τις τακτικές τους γιατί κάποτε θα διαφωνήσεις σίγουρα και εσύ μαζί τους.

Ελπίζω όταν έρθει η ώρα σου να δεις το μαχαίρι του αμόρφωτου νεοναζί να στρίβει στα άντερα σου σαν να είσαι ζώο να θυμάσαι ότι πολεμούν στο μυαλό σου μόνο τους κακούς ξένους, τους λαθρομετανάστες, γιατί είναι όλοι «λάθρο-».

Ελπίζω όταν το παιδί σου πάει μετανάστης κάπου γιατί στην Ελλάδα δεν έχει δουλειά και ελπίδα, να φτύνει δόντια από τους νεοναζί μιας άλλης χώρας.

Ελπίζω το παιδί σου, το μικρό, το προστατευμένο σου, που πέρασε στην Ιατρική και σε έκανε περήφανο, που θα μείνει εδώ γιατί δεν θέλει να φύγει από την οικογένεια, να είναι γκέι, και να το μάθεις όταν θα το δέρνουν κάθε μέρα οι νεοναζί μέσα στο σπίτι σου ενώ εσύ βλέπεις και ελπίζεις πως δεν θα πεθάνει κάτω από τα άρβυλα μια αρρωστημένης ιδεολογίας.

Ελπίζω να μαθαίνεις καθημερινά ότι η κόρη σου, η όμορφη, η μοναδική, είναι ξανά γεμάτη μελανιές, γιατί διαφώνησε με τον νεοναζί που γνώρισε όταν ακόμη στο μυαλό σου ήταν ο άνθρωπος που νοιαζόταν για το καλό του τόπου.

Ελπίζω να θυμάσαι ότι ήταν για το καλό του τόπου όταν βιάζουν την άλλη σου κόρη, εκείνη που είχε λίγο επαναστατικό πνεύμα και πέταξε ένα «κομμουνιστικό» βιβλίο σε μια συγκέντρωση νεοναζί.

Ελπίζω να θυμάσαι ότι έχεις γιαγιά από τη Σμύρνη και αύριο για αυτούς θα είσαι τουρκόσπορος, και η γιαγιά σου μια βρώμα.

Ελπίζω να θυμάσαι ότι δεν θεώρησες σωστό το 2012 να παιχτεί εκείνη παράσταση που προσβάλει τα θεία, όταν θα αναζητάς μια παράσταση γενικά, όταν θα ψάχνεις για παιδεία, όταν θα ελπίζεις για αλήθεια, όταν θα τρως ξύλο γιατί ακούς μουσική που βρίζει το ναζισμό, όταν βλέπεις ταινία που προωθεί την ελευθερία και μπαίνουν στο σπίτι σου να σπάσουν την τηλεόραση, όταν διαβάζεις στο μετρό βιβλίο που μιλάει για την ανεξαρτησία και σου σπάνε τα δόντια με αυτό τα παιδιά των γειτόνων σου.

Ελπίζω να θυμάσαι πως απλά αδιαφόρησες όταν  το παιδί του φίλου σου, εκείνου από το σχολείο, που σου είπε στο δρόμο ότι είναι νεοναζί κάποτε και δεν προσπάθησες να τον μεταπείσεις, σου καίει το  μαγαζί γιατί κρύβεις εκείνον τον μετανάστη που είχες στη δούλεψη σου από τα 16 του, και τον μεγάλωσες, και τόσα χρόνια έγινε «οικογένεια» χωρίς να το καταλάβεις.

Ελπίζω να θυμάσαι ότι είσαι εχθρός των νεοναζί όταν σου καίνε τη ζωή γιατί δεν θα υπάρχουν πια μετανάστες ή γκέι ή αντιφρονούντες ή χοντροί ή ΑΜΕΑ ή ανθέλληνες και θα πρέπει το μίσος τους κάπου να ξεσπάσει και  όταν όλα αυτά συμβούν θα θυμηθείς ότι σε μια συζήτηση τους υπερασπίστηκες, τα δικαιώματα τους, εκείνα που εκείνοι θέλουν να σου καταλύσουν.

Ελπίζω τότε να θυμάσαι πως τώρα που είσαι νέος δεν στάθηκες ούτε μια φορά ενάντια στον νεοναζισμό, και τότε να μην σωπάσεις ξανά.

Σημείωση: το κείμενο αυτό δεν περιέχει πολιτική τοποθέτηση, παρά μόνο την δυστυχία που ακολουθεί μια ιδεολογία.

Advertisements
This entry was posted in The Scattered Thoughts. and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ελπίζω, αγαπημένε μου νεοναζί

  1. Παράθεμα: Διάβασε το. | itsmecelia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s