χίλιες σελίδες το λεπτό

14Δεν μπορούσε να σταματήσει να διαβάζει, ακόμα και όταν δεν κράταγε τίποτα στα χέρια του ένιωθε ότι διάβαζε τους ανθρώπους, τους παρατηρούσε και έβλεπε στις κινήσεις τους χαρά, αποστροφή, λύπη, αδιαθεσία και χίλια άλλα που πάντα είχε ένα τρόπο να σου τα δικαιολογεί αλλά χωρίς πολλά πολλά και να σε αφήνει απλά να συμφωνείς για να μην τρελαθείς.

Κανείς δεν ήξερε το όνομα του, ούτε πως βρέθηκε εκεί μαζί τους, ή πως γινόταν να είναι πάντα εκεί όταν κάποιος τον χρειαζόταν, μα ακόμα και αν δεν ήξεραν πως να τον φωνάζουν όλοι ένιωθαν πως ήξεραν ποιός είναι, σαν να τον ήξεραν από παλιά, σαν να έχουν για αυτόν αναμνήσεις ή ιστορίες να διηγηθούν.

Εκείνος κάθε φορά που τον ρωτούσαν πως γίνεται να ξέρει τόσα πολλά για αυτούς έλεγε πως έχει διαβάσει το κάθε τι που έχουν κάνει, και η κουβέντα τελείωνε εκεί, όλοι τον είχαν αποδεχτεί, μέχρι που άρχισε να διαβάζει πίσω από τις κινήσεις τους και άνοιξε τα βλέμματα και έψαξε τα πιο προσωπικά και κρυφά τους θέματα. Βλέπεις όλοι διασκεδάζουν με κάτι εντυπωσιακό και καινούριο αλλά όχι όταν βγάζει στην επιφάνεια αυτό που πολύ όμορφα και προσεκτικά έχουν καλύψει με πολύ μεγάλες δόσεις από ηρε-μυστικά.

Ώσπου μια μέρα γνώρισε εκείνη την παρέα από βιβλία, που έγραφαν για κάποιον που δεν μπορούσε να σταματήσει να διαβάζει και άρχισε να τα διαβάζει με μανία, μα ήταν τρεις χιλιάδες σελίδες και τα τελείωσε σε τρία λεπτά και η ζωή του έγινε πάλι βαρετή. Για άλλη μια φορά δεν είχε τίποτα να του απασχολεί το μυαλό. Τότε κατάλαβε γιατί δεν γίνεται να μην έχεις κάπου στο βλέμμα σου πράγματα που δεν πρέπει να διαβάζονται, τότε ήταν που αποφάσισε να σταματήσει να διαβάζει τα πάντα τόσο γρήγορα, να αφήνει να του αφηγούνται από μόνα τους, να ξετυλίγονται μπροστά του και όχι στο μυαλό του.

Τότε κατάλαβε γιατί οι φίλοι του δεν νοιάστηκαν ποτέ για το όνομα του.

Advertisements
This entry was posted in The Scattered Thoughts. and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s