εσύ, ποιανού είσαι;

32για όνομα όλων των θεοτήτων που έχουν περάσει ποτέ από αυτόν τον πλανητη, όταν θέλετε να κάνετε χρήση της διαφοράς Υπηκοότητας και Ιθαγένειας δεν θα έβλαπτε, όσοι τουλάχιστον προσπαθείτε να αρθρώσετε λίγες λέξεις σωστά ενάντια στην απόδοση τους προς τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, να ξέρετε ότι στα χαρτιά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ. Απλά στα επίσημα κείμενα προτιμάται η ιθαγένεια για λόγους πολιτικής ορθότητας. Η υπηκοότητα έχει συνδεθεί με τις απόλυτες μοναρχίες, όταν ο λαός όφειλε υπακοή στον «ελέω Θεού» μονάρχη. Για τον ίδιο λόγο προτιμάται ο όρος πολίτης από τον υπήκοο.

Η μόνη διαφορά λοιπόν που είναι υπαρκτή και όχι παράλογη είναι ανάμεσα σε ιθαγένεια και εθνικότητα, η οποία εθνικότητα στην πράξη εκφράζει τη σχέση του ανθρώπου με τον πολιτισμό απ’ όπου προέρχεται η οικογένειά του και με τις αξίες της οποίας μεγαλώνει, ενώ η ιθαγένεια εκφράζει τη σχέση κράτους – πολίτη, με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν για αμφότερα τα μέρη από αυτήν.

Προφανώς λοιπόν τα παιδιά των μεταναστών που μένουν νόμιμα στη χώρα, έχουν γεννηθεί και σπουδάσει εδώ, καταφέρνοντας σε άθλιες συνθήκες αυτά που εμείς θα θεωρούσαμε αυτονόητα, πρέπει να πάρουν την ιθαγένεια γιατί πιθανότατα ξέρουν καλύτερα από πολλούς «ιθαγενείς» να μην την ξεχωρίζουν από την υπηκοότητα, είναι όμως δύσκολο να το καταλάβει κανείς, το αντιλαμβάνομαι, ίσως δεν θα έπρεπε να ταλαιπωρούμε τους συνανθρώπους μας με αναλύσεις. Ας κρατήσουμε αυτόν τον υπέροχο λαό καθαρό για να συνεχίσουμε να είμαστε υποδείγματα ανθρώπων, μην μας σπιλώσουν το μέλλον παιδιά που μπορεί να έχουν να προσφέρουν κάτι περισσότερο από τα λαμπερά μυαλά αυτού του τόπου που παίρνουν τις όποιες αποφάσεις.

Βέβαια δεν αξίζει σε κανένα παιδί να γίνει συμπολίτης ανθρώπων που το μισούν, και είναι τόσο κρίμα να μην βλέπουμε ελπίδα και μέλλον στους ανθρώπους που θέλουν να γίνουν κομμάτι της κοινωνίας μας και προσπαθούν για χρόνια να είναι καθ’όλα νόμιμοι και ακέραιοι για να τους αποδεχτεί ένας λαός που απλά δεν καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα σε δυο απλές και ταυτόσημες έννοιες.

Τέλος πάντων, όταν καταλάβουμε όλοι ότι η βία γεννά βία και το μίσος φέρνει μίσος, ίσως καταφέρουμε να συμβιώσουμε με τους μετανάστες που νόμιμα και μόνιμα προσπαθούν να χτίσουν μια ζωή από την αρχή, ίσως, ίσως όταν επίσης αυτή η χώρα καταφέρει να αποκτήσει μεταναστευτική πολιτική, κανείς δεν διαφώνησε σε αυτό, μόνο που όσο αντιμετωπίζεις κάποιον ως ανεπιθύμητο, τόσο τον περιθωριοποιείς, και αυτό δεν φαίνεται να το καταλαβαίνει κανείς.

θα έπρεπε να είναι αυτονόητο το να πάρουν άδειες παραμονής και υπηκοότητα όσοι νόμιμα την δικαιούνται, δεν υποστήριξε κανείς την παρανομία στη μετανάστευση και τον λαθραίο, δεν  θα τα χαλάσουμε εκεί, αλλά αφού συμφωνείτε ότι σας πειράζει το ποια από τις δυο λέξεις για το ίδιο πράγμα χρησιμοποιούμε, ας τους δώσουμε μόνο την υπηκοότητα και ας μην την λέμε ιθαγένεια, για να μην χρειαστεί στα 18 τους να στηθούν σε μια ουρά στο τμήμα αλλοδαπών Αθηνών μέρες ολόκληρες για να πάρουν άδεια παραμονής στη χώρα που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.

Πιο σημαντικό απ’ όλα όμως θα ήταν να αφαιρέσουμε την ελληνική υπηκοότητα από όσους Ιθαγενείς δεν γνωρίζουν τίποτα για τον τόπο τους, την ιστορία του, την γλώσσα του κτλ, σωστά; ΤΙ; ΟΧΙ;

Advertisements
This entry was posted in γκρίνια, The Scattered Thoughts. and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s